Wie zijn wij

WIE ZIJN WIJ


De Hofgalerie opent in mei 2017 haar deuren. Naast de gevestigde orde biedt zij een podium voor (jong) talent uit binnen en buitenland. Tevens legt de galerie samenwerkingsverbanden tussen de aangesloten artiesten en komt zo tot nieuwe creaties. De Hofgalerie heeft zich niet verbonden aan een bepaalde stijl, concept of techniek, maar innoveert. Naast regelmatig wisselende exposities is ook het interieur onderhevig aan verandering, deze wordt waar mogelijk aangepast aan de getoonde stukken. 

 

De Hofgalerie is gevestigd in een 18e eeuws pand in een van de vele smalle straatjes die het Haagsche Hofkwartier kenmerkt. Deze gezellige wijk in het oude centrum staat bekend om zijn grote verscheidenheid in boetiekjes, horecagelegenheden en kunstgaleries.

Met onder meer Het Binnenhof, Het Paleis Noordeinde en diverse topmusea op een steenworp afstand kunt u een bezoek aan de galerie uitstekend combineren met een van deze culturele instellingen. De diverse brandstores en ludieke horecagelegenheden om de hoek bieden een andere invulling van uw dagbesteding in combinatie met een bezoek aan De Hofgalerie.


Oprichter en concept

Om mijn studie Educatieve Journalistiek te bekostigen raakte ik bij toeval werkzaam in de beeldende kunstsector om deze niet meer te verlaten. Na bijna twintig dienstjaren bij een van de toonaangevende galeries in Nederland, opende ik in 2017 De Hofgalerie. Mijn wens is een nauwere interactie met bezoeker en kunstenaar. Geen grote steriele toonzaal, maar een speelse ruimte waarin u de getoonde werken in een informele ambiance kunt bezichtigen.


Stephane Henny   


IMG_0269
IMG_6189
AD krantenartikel
Steef en kids
DSCN1544
IMG_7954