DeHofgalerie
Expositie overzicht


Nieuwe expositie Rineke Engwerda, Marcus Akerman & Eef Wezenberg


Van zaterdag 19 september t/m zaterdag 31 oktober exposeert De Hofgalerie het werk van een 3-tal kunstenaars.
U bent van harte welkom om de nieuwe expositie te bezoeken.

We zijn op vrijdag en zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur. Indien gewenst is de galerie ook op afspraak te bezoeken.Rineke Engwerda schildert series over wat haar fascineert, waarbij ze verschillende technieken gebruikt binnen hetzelfde doek. Van figuratief tot grafisch en van abstract tot hyperrealistisch.

Vaak zijn het combinaties van cartoon met realisme waarbij manga-achtige meisjes en konijnen de hoofdrol spelen. De laatste jaren integreert ze deze figuren in Hollandse landschappen en siert ze op met symbolen ontleent uit de social media.

Rineke Engwerda studeerde af aan de kunstacademie AKI in Enschede en is sindsdien fulltime kunstenaar.

In het decennium na haar afstuderen ging ze van aanstormend talent tot gewilde naam in binnen- en buitenland.Marcus Akerman wordt geboren in een kunstenaarsgezin waarin vooral zijn vader Richard Akerman aanzien geniet. Begin jaren 90 wordt hij tijdens zijn studie 'Fineart' officeel een leerling van zijn vader.

Na zijn studie staat Marcus leven in het teken van reizen. Hij woont in onder meer Spanje, Frankrijk, Berlijn, Helsinki, Sydney en reist door Azie en Afrika. Tijdens deze periode abstraheren zijn schilderijen en worden de onderwerpen onderdanig aan zijn kleurpalet.

Nog steeds laat Marcus verfstoffen van over de hele wereld opsturen om tot de perfecte creatie te komen.

De collages van verf worden veelal voorzien van een epoxylaag. Hierdoor wordt het 3d effect versterkt.Eef Wezenberg: Rond mijn 50e ben ik me intensief met vormgeving en architectuur bezig gaan houden. Enerzijds oud genoeg om een beter oog voor schoonheid te hebben en een kans een nieuwe weg in te slaan. Mijn mathematische achtergrond en het gegeven zelf handvaardigheidsles gegeven te hebben, hebben mij als het ware die richting ingestuurd.

Ik probeer objecten te realiseren die afhankelijk van de plaats vanwaar je kijkt een ander beeld of illusie geven. Eenvoud van vormgeving is ten dele een voorwaarde om objecten te maken, maar het is ook de eenvoud van figuren die het bewegen van de kleur in het kristal versterkt. De geometrische ontwerpen zijn meestal gebaseerd op basale mathematische figuren en soms geïnspireerd door de werkel


De Hofgalerie

Annastraat 3

2513 AT Den Haag

Tel: 06 28 12 19 30

Email: mail@dehofgalerie.nl

Geopend: vrijdag & zaterdag van 12.00 - 17.00 uur

    én op afspraak